П`ятниця, 29.03.2024, 11:30

Вітаю Вас Гость | RSS

Головна » 2012 » Вересень » 26 » Чи варто продовжувати співпрацю з пошукачами, які ігнорують численні дзвінки та смс?
За останні два місяця ми провели глобальну чистку нашої онлайн-бази резюме.
20:35
Чи варто продовжувати співпрацю з пошукачами, які ігнорують численні дзвінки та смс?
За останні два місяця ми провели глобальну чистку нашої онлайн-бази резюме. Тобто, в зв'язку з тим, що дуже важко до половини народу додзвонитися, про те що з'явилась вакансія - в день ми беремо до 10 вакансій, для того що всі вчасно про це дізналися, процедура така:
- ми друкуємо умови на нашому сайті,
- потім розповсюджуємо в групах,
- деякі з вакансій розміщуємо на всеукраїнських трудових порталах,
- переглядаємо певний розділ в базі, що стосується цієї вакансії, на предмет підходящих резюме,
- потім подумки "приміряємо" дану вакансію на кожного кандидата, чи підходить по вимогах,
- і телефонуємо - якщо телефон зайнятий, не відповідає, відключений тощо, ми передзвонюємо по декілька разів - останніх два місяця ми почали замість цього (бо задуже вже багато часу займає ця додзвонка і все одно можна не додзвонитися, а самі клієнти практично не передзвонюють, хоча бачать, скільки від нас пропущених) відправляти смс.

Одна смс коштує нам 18 коп, кому цікаво) ми спеціально купуємо пакет смс, щоб було трішки дешевше. Було таке, що в день клієнтам було розіслано до 130 смс-повідомлень за 15 годин роботи практично без перерви. Можете порахувати. Але це дає гарантію, що людина в любому випадку смс отримала, чи одразу чи коли включила телефон. Результат цього - два-три направлення, інші продовжують очікувати персонального запрошення, мабуть.

По угоді, якщо клієнт більше двох разів не відгукується на запрошення, він визнається таким, який роботи вже не потребує, але попередньо ми намагаємось все ж таки якось вплинути на цей процес, так як багато роботодавців цікавляться нашою базою, яку ми виставляємо як актуальну і коли підбирають кандидатів, було таке, що з'ясовувалось, що більша половина вже роботи не потребує і нам було соромно перед роботодавцем. Це питання іміджу і повернення цього роботодавця до співпраці з нами, тобто працевлаштування наших клієнтів.

Як ми намагаємось вплинути - пишемо смс-попередження з проханням негайно звернутись до нас, "ловимо" в соцмережах і просто телефонуємо, щоб дізнатися в чому справа.

Якщо це не допомагає, тобто людина залишається "глуха" до наших запитів - тільки тоді ми переміщуємо її резюме в архів. Думаю, це логічно і справедливо, тому що бігати і просити працевлаштуватися якось дивно, тим паче якщо людина навіть відписати у відповідь не може, щоб тимчасово не турбували, бо щось, наприклад, сталось. А судячи з цього, то у третини наших клієнтів щось одночасно дуже серйозне трапилось, бо якраз приблизно третина є зовсім неактивною.

Наша праця якраз покликана на те, щоб якомога тісніше взаємодіяти з пошукачами і роботодавцями для найшвидшого працевлаштування. Це дає нам безкоштовну рекламу від вдячного клієнта-пошукача - він нас рекомендує іншим пошукачам і рекламу перед роботодавцями - якщо підходить саме наша людина, то до нас звертаються знову і знову.

Тобто, ми якнайшвидше намагаємося реагувати на вакансії, щоб наші клієнти першими потрапили на співбесіду і роботодавцемі не потрібно було шукати ще, а брав саме наших.

Логічно помислити, що пошукач, який до нас звернувся і заплатив за це кошти, очікує від нас саме це. То чому відбувається найчастіше все інакше? Чому приходиться кожного ловити, умовляти, записувати за направленням, а потім людина не приходить, не повідомляє, що щось не вийшло, не бере трубку на наш дзвінок, зате коли заходиш в соцмережі, з'ясовується що в той самий час вона там сиділа. ну добре, всі мають право передумати, захворіти чи ще щось - але ж сидиш ти в соцмережі - напиши що "дякую, дівчата, але мене сьогодні не чекайте, не плануйте співбесіди і попередьте роботодавця".
Зате практично в кожному резюме є фраза "відповідальний(а), пунктуальний(а), порядний(а)" і т. і.
Тобто, для роботодавця саме такий(а), а для нас - ні?

Так ось, в зв'язку з цим, якщо людина навіть після попередження продовжує ігнорувати договірні пункти, ми перестаємо її вмовляти. Звісно, якщо людині знову потрібна буде наша допомога, ми не відмовимо, але на той час коли самій людині це не актуально, то ми переключаємо увагу на тих, кому це дійсно потрібно.

За цей час, два останніх місяці, ми отримали три "фє", що могли б і надалі бігати за ними (клієнтами), тому що хтось за ними бігає і нічого не стається. Але коли б вони самі попробували би зробити шалену купу дзвінків, взагалі роботи по цьому, і отримали би "пшик" і так день за днем, при чому від одних і тих же людей, то будь-якій лояльності приходить кінець.

А як рахуєте саме Ви, наші клієнти? Чи дійсно думаєте, що варто припрошувати місяцями людину, яка не бере трубку і не реагує на повідомлення в соцмережах і смс? Чи ця людина дійсно є цінним клієнтом за яким варто так бігати? Чи за ті гроші, яки Ви заплатили, Ви нас купили повністю? Погодились би Ви самі на такі умови праці за 80,00-100,00-150,00 грн. разово, а обслуговувати місяцями і роками до повного працевлаштування, особливо коли людина сама цього не бажає (ми, до речі, все ще шукаємо такого відчайдуха, можете приєднатись до нашої маленької команди)?

Дайте відповідь, будь-ласка, на це питання. Це допоможе навіть саме Вам. Чи правильно ми обрали нашу стратегію? Чи жертвувати клієнтами, які чекають дзвінка, поки ми кидаємо всі сили, щоб достукатись до тих, хто ці дзвінки ігнорує?

Якщо є у Вас якісь думки з цього приводу, прошу поділитися ними в цій темі.
Переглядів: 601 | Додав: ГУРУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]