П`ятниця, 29.03.2024, 14:35

Вітаю Вас Гость | RSS

Головна » 2012 » Серпень » 15 » Статистика рівня безробіття та свідомості (бажання) пошукачів працювати
Очима працівників агенції
10:09
Статистика рівня безробіття та свідомості (бажання) пошукачів працювати
Давно хотіла написати маленьке резюме нашої роботи з пошукачами Рівного.
Це для тих, хто все ще думає, що в нас безробіття:

Із 100% надісланих листів з резюме (відгуків на активні вакансії по яким вже сьогодні можна попасти на співбесіду і працевлаштуватися):

90% не розуміють, що "Приватна Біржа праці" є КА (мабуть, назва в нас прямо вказує, що ми дуже велике багатопрофільне виробниче підприємство, тому нам особисто всі-всі спеціалісти потрібні, від адміністратора власного ресторану до інженерів харчової промисловості і енергетиків),

ще 1% присилає резюме з недіючим контактним номером або взагалі з повною відсутністю будь-яких контактів (часом тільки домашню адресу вписують, мабуть для прямого листування за допомогою державної поштамту),

10% із тих 90% ще й грублять, чому ми їм телефонуємо у відповідь на резюме, вони з КА не працюють (видно, просто балуються направляючи резюме). не зрозуміло тільки, чому ці люди не бояться відправляти свої персональні дані будь-кому або їм все одно куди вони відправляють свої домашні адреси, контакти і рівень доходу, раз перед тим як відправити резюме, не цікавляться кому попаде.

практично ніхто не переходить на вказану адресу нашого сайту, що ознайомитись з діяльністю та вартістю послуг, а потім говорить, що працювати з нами дуже дорого, чим віднімає наш час і гроші на безплідні розмови

ще дуже багато людей має постійно відключений телефон, або ніколи не бере трубку за вказаним номером.

Багато людей відповідають, що спробують знайти час або подумають коли приходити (мабуть думають, що ми для них роботодавців притримаємо за прилавком до того моменту як їм стане зручно).

Є такі, що дивуються, що потрібно вже йти на співбесіду, бо відправили резюме на активну вакансію, сидячи у бабусі на городі і ще довго не збираючись повертатися у місто.

70% із тих, з ким домовились про дату і час зустрічі, не приходять, а потім не беруть трубку. щоб дізнатися що в них сталось - різне буває: може щось серйозне трапилось, раз не зміг подзвонити і відмінити або перенести зустріч (але таке враження, що практично у всіх людей трапляються якісь аварії чи хвороби, раз вони пачками не з'являються на назначені зустрічі або  - настільки низький рівень рівненської культури, що не тільки подзвонити самі не можуть, а й трубку підняти "влом", щоб відмовитись від зустрічі.)

Якась частина відразу після відправки резюме (ми працюємо в онлайні, тобто від приходу резюме до нашого дзвінка буває і хвилини не проходить) - говорить що вже працевлаштувались - якщо це правда, то залишається тільки позаздрити оперативності працевлаштування таких людей. Не встигло резюме відправились, як вже й на роботі людина. Якщо чесно, то з всієї брехні, це сама тупа, що може людина нашвидкоруч вигадати.

І дуже-дуже багато неуважних претендентів - висилають резюме студентки на посаду директора господарства (це яскравий приклад, а взагалі мало хто дочитує до кінця оголошення про вакансію і порівнює свій досвід і обов'язки з тим, що вказує роботодавець), не зважають на вік і стать, вказані в оголошенні (розумію, що законодавство забороняє дискримінацію, але ж якщо роботодавець хоче бачити саме дівчину до 25, то чоловіка після 45 точно не візьме). Багато помилково направляють з всієї України, бо неуважно читають місто, в якому відкрита вакансія. Є що присилають навіть з-за кордону - пишуть, що готові виїхати на робоче місце, але я ще не зустрічала роботодавця, який "в сліпу", без співбесіди, готовий прийняти людину на роботу.

Навіть з тими, що вже стоїть у нас на обліку, проблема - не можна заставити ходити по співбесідам - з тих, хто обіцяє прийти за направлення на вакансію, що 100% підходить, приходить тільки менша половина, при чому також не попереджають, що зустріч відміняється і не беруть трубку, коли намагаєшся дізнатися що сталось. Соромно перед тими ж роботодавцями - коли обіцяєш, що прийде пару чоловік, бо домовились з ними, а люди не приходять.

Робила в ту п'ятницю експеримент - надіслала 58 смс з повідомленням, що є нові вакансії і запрошуємо за направленням (смс всім доставлено, є звіт) - відгукнулись тільки 3 людини, з них тільки один прийшов за направленням і пішов на співбесіду.
Тобто, можете порахувати скільком людям насправді потрібна робота у процентному співвідношенні.

Літом безробітні взагалі практично щезають - ті, хто по пару місяців вже не працює  - поїхали на море відпочивати...

Тобто, провівши один день в агенції можна зробити дуже яскравий висновок - безробіття тільки в головах у людей. Насправді, поки є мама/тато, чоловік/дружина, город/тощо які годують, робота не дуже то й потрібна.

Було б чудово, якщо б до нас зверталися б тільки ті, хто вже готовий працевлаштовуватись, а не "коли небудь, як небудь", тому що наш заробіток залежить саме від цього. а не від кількості запрошень, на які ніхто не приходить.

Давайте цінувати час один одного - ми не будемо Вас відволікати від відпочинку в зв'язку з "безробіттям", а Ви нас несправжнім бажанням працевлаштуватись для звіту перед ріднею.

Розумію, що набагато простіше відзвітуватись, що Ви робите все можливе, а ось погані агенції нічого не роблять, тільки останні гроші відібрали, і Вам тільки й залишається, що продовжити відпочивати за їх (рідних) рахунок.

Пропоную нашу допомогу і плідну співпрацю тим, кого це дійсно цікавить.
Ми працюємо для Вас!

Переглядів: 680 | Додав: ГУРУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]